perjantai 21. elokuuta 2015

Mukavuudenhaluisuutta

Olen mukavuudenhaluinen:

Varoitus, jos huomaa samaistuvansa tähän leikkimieliseen ja liioittelevaan ja todella provosoivaan tekstiin, saattaa olla vaarana liika mukavuudenhaluisuus, ja näin kateuden ja epätoivon iskeminen ahkerille ja paikoillaan osaamattomille ihmisille. :P

Niin se vain on, että laiskuus on parasta.





Tuntuu ihanalta töiden jälkeen vain lösähtää sohvalle ja avata tietokone. Siellä voi tutkia sosiaalista mediaa ja jatkaa sarjojen katsomista, ja sitten vielä välibonuksena voi kurkata sen sähköpostin. Äh, siellä on viestejä... No se on sähköpostilla niin voin vielä pari päivää sitä lykkiä. Silloin on tehnyt hyvän työn siinä samalla.

Ruoanlaitto on kivaa. On helppoa ottaa kaapista valmisateria ja heittää mikroon. Ah miten helppoa. Ja eihän sitä tarvitse nyt niitä kasviksia ottaa kun voi sitten syödä vaikka kokonaisen salaatin... sitten jonain päivänä. Kalliimpi mutta helpompi vaihtoehto on syödä ulkona, kallein ja helpoin vaihtoehto on tilata ruoat kotiin. Helppoja reseptejä löytyy kirjoituksestani: "Sirun mömmöt ja mössöt". Viimeisimpänä söin nuudeleita, lihaa ja kasviswokkia. Toimii.


Siivoaminen on helppoa. Vähän imuroida päällisin puolin. Ei kukaan kuitenkaan niitä tavaroita ala siirtelemään tai tuijota pintoihin. Likaisen pöydän päälle voi heittää liinan ja kaikki irtotavarat voi tunkea muovipussiin ja siten pois silmistä.

Astioiden tiskaus on helppoa: Käytät kokoajan samaa kahvikippoa, jonka vain huuhtelet ennen seuraavaa mitä tahansa juotavaa. Valmisruoissa on kätevää kun se on jo astiassa, josta sen voi syödä. Haarukan ja veitsen voi pyyhkäistä paperilla. Kätevämpäähän olisi jos ruoan voisi syödä pelkällä lusikalla. Jos jostain syystä astiavuori syntyy ja puhtaita astioita ei ole, voi siirtyä säilytysrasioihin ja lopulta kertakäyttöastioihin. Luultavasti tiskisi haisevat jo siinämäärin, että joku hyväntahtoinen tarjoutuu auttamaan tiskaamisessa.

Pesukone on myös hyvä rakaisu, jos kaipaa liikuntaa. Siitä lisää hieman alempana.

Vaatteiden peseminen on helppoa: Yksinkertaisesti liikut niin ettet hikoile yhtään. Et juokse, et edes kävele nopeasti, mieluummin vähennät vaatteita niin ettei vahingossa tule kuumakaan. Kotona vaihdat työvaatteet heti toppiin, jotta kainalot voisi hengittää. Kuka tarvitsee alushousuja? Pitkän hameen alla ei ennenvanhaa edes käytetty alushousuja! Vaatteet voi yleisestikin myös vain tuulettaa, jos ne alkavat vähän haista, muttei niissä ole muuten tahroja. Jos pyykkivuori alkaa kertyä, voi alkaa lainailemaan niitä kavereilta. Kun kaverit lakkaavat lainaamasta niitä kun huomaat, ettet palauta niitä ikinä tai sitten likaisina, voit käydä hakemassa kirppareilta uusia tai vaikka laitat ilmoituksen: vastaaotetaan perusvaatteita, koko x-xxxl, niin johan sieltä alkaa tulla ties minkä laista kappaletta kun ihmiset vihdoin saavat syyn heittää ne ikivanhat nostalgiasyistä pidetyt kaapunsa pois. :P



Liikkuminen on aika kivaa, kun käyttää silloin tällöin rappusia hissin sijaan. Kävele kuitenkin sen verta rauhallisesti, ettet pääse hikoamaan. Sorminäppäryyttä saa koneella ollessa ihan tarpeeksi, venyttelyliikkeitä saa kun ottaa tavaroita ylähyllyiltä ja alahyllyiltä. Astioiden laitto pesukoneeseen tai pesukoneesta on todella hyvää jumppaa etenkin pitkille ihmisille! Juo paljon niin, että joudut ramppaamaan monta kertaa vessassa päivän aikana ja heiluttele vaikka jalkojasi kun puhut puhelimessa/kännykässä/onlinessa...



Kukat on nykyään ihania koristeita kodissasi. Tekokukat ovat ikuisia ja näyttävät silti yllättävän aidoilta. Niitä ei tarvitse kastella ja silti ihmiset ajattelevat että olet kodin henki ja arvostat raikasta ilmaa ja luontoa kun pari kasvia löytyy nurkista ja tasolta. Joku uusi taulu tai koriste kerää katseet. Olet vähän uudistanut sisustustasi. Jos haluat todella uudistaa kotisi, vaihda verhot. Varmasti löytyy ihmisiä, joilla on kaapissa verhot joita eivät nyt juuri käytä ja antavat lainaan, kunnes itse tarvitsevat niitä.

"It's a simple window with its beautiful curtains"
...makunsa kullakin

Laiskottelu on mielestäni välillä oilein hyvästä kunhan sitä ei tee toisen kustannuksella. Työt tehdään tunnollisesti ja velvollisuudet, -mitä ikinä ovatkaan- täytetään, jotta kotona on sitten kiva löllytellä.

Jos ahdistaa vieraiden tulo, etkä kerkeä siivoomaan, ehdota rohkeasti että tapaatte kahvilassa tai menette piknikille tms. Ei vieraistakaan ole kiva tulla paikan päälle kun toinen hössöttää että "äh en ole kerennyt siivota, sori että täällä on sotkuista." Sillä silloinhan se silmä kiinnittyy nimenomaan siihen, että onko sotkuista vai ei. Jos tavaroita on sikin sokin ja tiskivuori notkuu altaassa ja vaatteita löytyy vähän sieltä täältä mutta kodissa mahtuu kävelemään ja löytyy istumapaikkoja ja pari syömäastiaa, tietenkin sitä hyvä ystävä sanoo, että ei sun mun vuoksi tarvitse siivota, mutta jos se koti on oikeasti aivan järjetön läävä ja haisee oikeasti tosi pahalle niin totta helmutissa sille ystävälle voi tulla sellainen olo, että hänen tulostaan ei niin väliä.



Kuinka te ihmiset laiskottelette?

Kaikki kuvat/All used pictures from: Openclipart "https://openclipart.org/"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä tuli mieleesi? Kirjoita se auki!