maanantai 4. kesäkuuta 2012

Suhteet: Some ynnä muu

Olen hyvin kiinni tietokoneessa. Käyn koneella päivittäin, seuraan twitteriä, feissaria, tumbleria, pidän nimetöntä blogia, seuraan youtubesta kavereiden linkittämiä videoita. Joskus ihan ihmettelee, miten paljon netissä onkaan kaikkea koukuttavaa, joskus miettiin, miten tänään olikin niin vähän tullut päivityksiä.

Feisasriin kirjoitan muuten vain kuulumisia. Feissari on siitä ikävä, että siellä tulee niin paljon tylsää postia tai muuten vaan materiaaliltaan epäkypsää tai sopimatonta. Ketä nyt oikeasti kiinnostaa se, että joku ajatteli pistää pyykit koneeseen? Pitääkö peukuttaa? Rohkaista? Kehua? "Hieno homma, toivottavasti pyykistä tulee sitten puhdasta." Naurettavaa. Miksi pitää jakaa jotain itsestään selvyyksiä? "Sataa :(" -Niin mitä asiaa? etkö pääse ulos, menikö myttyyn suunnitelmat? Voisitko ystävällisesti tarkentaa, että miksi onneton naama? Jos et löydä syytä niin jättäisit postaamatta! Vai kaipaatko sympatioita? Vai sanonko provosoidakseni että "No täällä paistaa aurinko." ja vielä iloisen hymiön kera? Luultavasti saisin vain vihapostia niskaani.
Tähänkö se menee?


Twitteriin kirjoittelen lähinnä jos olen jossain tapahtumassa, että mikä fiilis, mitä uutta.
Twitterissä kuitenkin taas on niin vähän tilaa, ettei pysty kirjottamaan kunnolla mitään, joten tarinoille jää usein liikaa tulkinnanvaraa, tai sitten niitä pitää postata pätkissä.
Kun ei ole mitään tekemistä, mutta on postauspakko. "Useinhan noihin postaa eniten ihmiset joilla ei ees oo mitää sanottavaa."


Kun selailee joitan Bloggereita, ne muistuttavat lähinnä päiväkirjoja. Joskus tulee ihan paha olo. Täytyykö nyt purkaa henkisiä paineita internettiin? Eikö mukavampi ois jutella niistä kasvotusten, tai sitten ihan vain omaan salaiseen päiväkirjaansa. Tulen surulliseksi jos luen surulla ja angstilla täyttyneitä blogeja, tulen iloiseksi jos luen ihania, positiivisen elämänasenteen blogeja. Mitenhän noita sais suodatettua? Ja sitten joku kertoo, että kertoo vaatteista, mutta sitten yhtäkkiä onkin pakko kertoa jostain lemmikistä siinä välissä. Ööh?
Itse pidän Bloggeria, tosin nimettömänä. Siinä lähinnä omaa itseäni varten kirjoitan muistoja kivoista tai jännittävistä asioista kun siltä tuntuu. Sitä pari hyvää ystävääni seuraavat ja se riittää. Jätän turhan angstin pois, koska en halua kuormittaa ystäviäni, ja nettiä. Angsita on tässä maailmassa ja Suomessa ihan tarpeeksi. Ajattelin kuitenkin myöhemmin pitää jonkinlaista muskariblogia. Saisivat muut ideoita ja toiv. myös antaisivat ideoita takaisinpäin. Ärsyttää kun tuntuu, että monilla on sellainen "älä matki, älä arvostele" -asenne, jolloin eivät oikein halua kertoa mitään tarkemmin.
  
Esimerkkikuva n. 4 tuntia sitten postatusta uusimmasta "Trollpedia" kuvasta


Esimerkki nettihärnäämisestä
Youtubessakin olen, tosin nimettömänä myös. Yritin joskus postata omaa lauluani, mutta se meni liian hankalaksi, kun Tube tukee vain muutamaa formaattia. Siellä seurailen ihan suvereenisti joitain sarjoja, joita sinne laittomasti on laitettu, katsominenhan ei ole laitointa. Youtubestakin on kyllä tulossa sellainen Troll-maailma, jossa ihmiset postaa idiootteja ala-arvoisia videoita ja kommentoi vielä idiootimmin ja ala-arvoisemmin.
Totta kaikki!
 

Okei, postauksestani saattaa hyvinkin lukea rivien välistä, etten tykkäisi koko hommasta. En tykkääkään osittain, välillä tuntuisi, että voisi lähteä ihan kokonaan pois ja lukea vain kerran viikossa sähköpostin. Nykyään kuitenkin meiltä suorastaan vaaditaan jatkuvaa läsnäoloa. Puhelimeenkin täytyisi aina vastata jne. Ahdistavinta on, että jotkut ovat asentaneet feissarin kännykkäänsä, ja sitten se piippaa aina kun on tullut joku uusi postaus. Mutta tällaiseksi se on mennyt. Nyt se täytyy vain hyväksyä, ja yrittää uida mukana, jotta pysyy tässä hektisessä maailmassa kiinni. Otan aika iisisti loppujen lopuksi. En postaa ja kommentoi tekstejä, enkä välttämättä edes lue niitä tarkasti ja pidän vihapostit ja trollit omassa arvossaan. Kyllä ihmiset jossain vaiheessa osaa myös ruveta "himmailemaan". Vastarintaliikettä odotellessa.
Jotkut ne jaksaa yrittää lyödä älliä ällittömille. En suosittele sitä internetissä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä tuli mieleesi? Kirjoita se auki!